четвер, 23 листопада 2017 р.

Щороку у четвертий четвер листопада у США відзначають День подяки.

Свято нагадує про перший урожай, який зібрали пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом. Уперше День подяки святкували за президента Джорджа Вашингтона 26 листопада 1789 року, пише Вікіпедія.
У 1863 році президент Авраам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним днем. День вважається сімейним святом. Його святкують традиційним обідом, який особливо поширений на сході США. Обов’язковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня по країні звичайно відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім’ю.
Ще одним атрибутом Дня подяки є паради, зазвичай в одязі XVII століття і костюмах індіанців. Найвідоміший парад проводиться щороку в Нью-Йорку. Головною пам’яткою події є величезні надувні іграшки (герої мультфільмів, казок і телепередач). Парад транслюється по телебаченню. Ввечері влаштовується феєрверк. 


Немає коментарів:

Дописати коментар